Thursday, October 13, 2011

baby headband yg menggeramkan

Pertama kali lihat headband ni rs cam uuuu cumilsnyerrrr..
dan rasa cam senang je nak buat ni
boleh buat sendiri
sy mmg suka pd kraftangan
rs puas boleh buat sendiri
yg dia buat kemas je
tak byk la penjual baby headband buatan sendiri yg boleh buat dgn kemas. yg buat ribbon biasa pun nmpk cam 'keras' je ribbon puff tu. tak cantik. hahah.







Shomel! geram! rs mcm x byk yg boleh buat design mcm ni. dari onulaa je kot??








yg mcm ni pun cantik. dan byk jugak nmpk style camni. nmpk senang kan. hehe








ni yg terbaru dr onulaa. derang kata imported. xtau lah import dr mana.. sgt besar kan munge dia? baby tak geli2 ke? haha tp apae2 pun sgt comel








ni pun terbaru dr onulaa. imported jugak.. cantikkan? headband tu cam jarang nmpk tp bunga tu mcm gmbr 1st cuma tukar material je, campur dgnkain net.







haha amatur. sj try. beli headband sejak bulan puasa, igt nk pakai ms raya tp x kesampaian, lepas raya abru buat. yg putih tu sj try2 nk ikut onulaa tp x jadi! haha lgpun guna organza, onulaa guna chifon utk design tu. yg kanan tu google youtube je. senang bakar je tepi kelopak2. tp kurang menjadi kot sbb susunan kelopak kurang seninya. dah la buat mlm2 buta ms tu. haha.






anyhow..





it was a good try lah kan





nk cuba lg nnt





tp tak de material yg sesuai dan color yg cantik





ada sape2 nk derma perca2 kain yg best2 tak





heheh


pictures *credits to Onulaa as trademark*



6 comments:

Sarah said...

The white one is pretty! The brown one letak button pon comel gak. Good first attempt! :D

Melissa Mazlan said...

go kak fiha:) nnt Aryssa jadi model..heheh:P

Eda Latiff said...

dah beralih ke blog baru rupanya yea...

f a t i h a h said...

sarah~ yg putih tu kalau tgk kat luar sgt buruk cz nmpk hitam2 kena bakar kat tepi2. dlm gmbr nmpk cam jadi kot heheh

Mel~haa tu la igt nk bg adiah baby hayra n aryssa tp nazneem kata dah kelek kelate pulak dah.. skrg tgh cuba buat design baru. kalau jd boleh buat lg:p

eda~ hi eda dah shout out link kat blog eda dulu, eda x perasan kot..

Anonymous said...

Hi dear,

Thankyou so much for the good review regarding Onulaa headband workmanship and design.

Good try u got there.. Keep it up.. ;)

Regards,
ShehnazShariff
(Founder and Creative Director at Onulaa)

fatihah said...

hi shenaz shariff! oh no x sangka u baca. malunye. btw, leh dpt headband free tak.just kidding! heheh

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...